Ръководителят на антикорупционната комисия Сотир Цацаров коментира пред DarikNews.bg запорите на незаконно

...
Ръководителят на антикорупционната комисия Сотир Цацаров коментира пред DarikNews.bg запорите на незаконно
Коментари Харесай

Цацаров: Не са ми оказвали натиск по делото "Прокопиев"

Ръководителят на антикорупционната комисия Сотир Цацаров разяснява пред DarikNews.bg запорите на нелегално имущество, връзките сред институциите, някои от знаковите каузи, стартирани по негово време като основен прокурор и траяли досега, измежду които продажбата на EVN, освобождението на Полфрийман и осуетяването на екстрадицията на Желяз Андреев.

" Мисля, че границата беше прекрачена от тези, които изрекоха всички обвинявания, че е нарушена свободата на словото. Това не се случва за първи път, не се случва единствено във връзка на исковете, които са предявени, и на производството пред съдилища за лишаване на имущество от съответната фамилия. Това е одобрена, не политика - линия на държание, не на въпросната медийна група, а на част от нейните притежатели. Най-лесно е да кажеш, че посягаш на свободата на словото, тъй като по този метод никой не мисли за останалата част от бизнеса ти. Няма нито един запор или забрана на имущество на " Икономедия ". Действително границата се прекрачи - тя се прекрачи с непрестанните изказвания, че някой желае да смачка " Дневник " и " Капитал " - не, никой не желае да ги смачка ", съобщи Цацаров за Прокопиев, запорите и свободата на словото.

За оправдателните присъди по делото за EVN, някогашният основен прокурор съобщи, че е рано да се тържествува, както е рано едната или другата страна - обвинението или отбраната, да правят прибързани заключения.

" Що се отнася до натиска, може би би трябвало да кажа следното - за времето от предната седмица до оповестяването на присъдата не знам кое би могло да бъде несъмнено като напън - мълчанието на прокуратурата или изявленията всеки ден в свободните и самостоятелни медии, които бяха свързани с позиции на интернационалните организации, на журналистически организации, несъмнено, част от тях основани като надстройка на тази империя. Мисля, хайде - допускам, че е имало задоволително совалки в посолства, както и в кабинети на държавни мъже. Резултатът от това е постановената присъда. Тя е такава, каквато е. По делото Прокопиев аз не съм имал напън, само че совалки и оферти са съществували, част от които много срамни ", добави Цацаров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР